Pieter van Roijen
Fotografie
Home Portfolio Info Contact

Ik gebruik / I endorse:


Mijn foto`s zijn onder andere
te vinden bij :PIETER’S LINKS

Info

Fotografie is niet alleen kijken,
maar vooral ook "zien"

Ik ben Pieter van Roijen en ben parttime fotograaf met mijn roots in Rotterdam. Veel van mijn foto`s zijn dan ook gemaakt in en om deze wereldstad aan de Maas, maar ook natuur en landschappen in binnen en buitenland. Vanaf 1988 tot 2000 heb ik gewerkt in een winkel voor professionele fotografen. In deze 12 jaar Is mijn hobbymatige interesse die ik hiervoor al had uitgegroeid tot een ware passie voor het fotograferen. Naast natuur en landschapsfotografie richt ik mij ook op architectuur, stedelijke en industriële (haven & industriegebieden) fotografie en straatfotografie.

Het Rijnmondgebied en vooral Rotterdam bieden hiervoor vele mogelijkheden. Niet op de laatste plaats door de grote diversiteit aan onderwerpen. Als Rotterdammer in hart en nieren zie ik mijn kennis van deze stad, samen met mijn eigen unieke zicht op fotografie daarom ook als mijn kracht als fotograaf.

Verder schrijf ik  voor Denatuurin!  een gratis natuur-& fotografie magazine.

Lid van Dupho
Mijn visie uw beeld,
 nu ook aan de muur.

  Mijn werk is verkrijgbaar via de site van “Werk aan de muur”  

Canvas, dibond, Xpozer, posters en ingelijste werken. Elk werk wordt op maat gemaakt. Je bepaalt zelf op welk materiaal en in welk formaat je het werk wilt hebben. Materiaal van zeer hoge kwaliteit. Werk aan de Muur is begin 2012 gelanceerd in Nederland. In 2013 won de webshop zowel de Dutch Startup Award voor Best E-Commerce Startup Nederland als de Thuiswinkel Award voor Beste Startende Webwinkel en beste Wonen & Tuin webshop  2014. Begin 2014 is de webshop ook in het buitenland gelanceerd onder de naam OhMyPrints.

Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg. Veilig betalen met onder andere
iDEAL of Creditcard.


           Awards

Voor overige foto’s, diverse reportages en achtergronden, kijk ook eens op mijn Blog

"Achter de lens van":
Pieter van Roijen Fotografie

Foto in het Ikazia Ziekenhuis.

Een door mij gemaakte foto van de SS Rotterdam
en een watertaxi hangt sinds december 2015
op bijna 3 meter breedte in de wachtkamer van de afdeling urologie van het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam.  De foto is geprint op fotobehang en past mooi boven de stoelen van de wachtkamer en sluit goed aan bij het raam aan de rechterzijde.

Wil je deze foto ook aan je muur? Klik hier.Foto de Kuip.

Een foto die ik gemaakt heb van de Kuip hangt nu ook ín de Kuip. Er hangen er zelfs twee naast elkaar.   Je kunt ze vinden in de voormalige Stadionzaal aan de Olympiazijde die nu
"De Vereeniging" heet.

Het origineel is een panoramafoto die bestaat uit 6 verschillende opnames.

Wil je er ook een aan je muur ? Bestel hem hier.
Of hier voor in kleur.


Een foto van molen de Zandweg, Rotterdam-Zuid is gebruikt in een tv-programma van de BBC als voorbeeld van een echte windmolen.  

Het programma heet Nina and the Neurons (Get building) en is een programma van BBC cbeebies en is speciaal voor kinderen van 4 tot 6 jaar en gaat over wetenschap.

Mijn foto is gebruikt in serie van 2015  aflevering 6 “windmills”

Ook particulieren waarderen mijn foto’s.

Deze foto van de Van Nelle Fabriek is op speciaal verzoek van een klant op behang geprint.