Over Pieter van Roijen Fotografie

Ik ben Pieter van Roijen en ben parttime fotograaf met mijn roots in Rotterdam. Veel van mijn foto`s zijn dan ook gemaakt in en om deze wereldstad aan de Maas, maar ook natuur en landschappen in binnen en buitenland. Vanaf 1988 tot 2000 heb ik gewerkt in een winkel voor professionele fotografen. In deze 12 jaar Is mijn hobbymatige interesse die ik hiervoor al had uitgegroeid tot een ware passie voor het fotograferen. Naast natuur en landschapsfotografie richt ik mij ook op architectuur-, stedelijke-, industriële- (haven & industriegebieden) en straat-fotografie.

 

Het Rijnmondgebied en vooral Rotterdam bieden hiervoor vele mogelijkheden. Niet op de laatste plaats door de grote diversiteit aan onderwerpen. Als Rotterdammer in hart en nieren zie ik mijn kennis van deze stad, samen met mijn eigen unieke zicht op fotografie daarom ook als mijn kracht als fotograaf.

 

Verder schrijf ik  tweemaandelijks een artikel voor Denatuurin! Dit is een gratis
online natuur-& fotografie magazine.

 

Lid van Dupho                                     en

 

Mijn visie uw beeld, nu ook aan de muur. Mijn werk is verkrijgbaar via de site van “Werk aan de muur” Canvas, dibond, Xpozer, posters en ingelijste werken. Elk werk wordt op maat gemaakt. Je bepaalt zelf op welk materiaal en in welk formaat je het werk wilt hebben. Materiaal van zeer hoge kwaliteit. Werk aan de Muur is begin 2012 gelanceerd in Nederland. In 2013 won de webshop zowel de Dutch Startup Award voor Best E-Commerce Startup Nederland als de Thuiswinkel Award voor Beste Startende Webwinkel en beste Wonen & Tuin webshop 2014. 
Begin 2014 is de webshop ook in het buitenland gelanceerd onder de naam OhMyPrints. Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg. Veilig betalen met onder andere iDEAL of Creditcard.
Pieter's links

 

Ik gebruik / I endorse:

 

 

 

 

Mijn foto`s zijn onder andere te vinden bij :

 

 • Architectenweb.nl
 • Archicup.nl editie 2008 en 2009
 • Maasstad weekbladen
 • Baaies.nl
 • Nye-ctr.nl
 • Beeldfestival Rotterdam
 • World Photography Awards/Collection rotterdam.nl
 • Ed Aldus Weerfoto`s
 • Ad.nl
 • Molen de Zandweg
 • Skin Spa Monica van Roijen
 • Transcontinenta-wordpress.com
 • Rotterdam in Balans
 • Ohmnet: Kabir Samlal, Wereldkampioen Yoga
 • FotoVideo.nu
 • Denatuurin! magazine
 • Ikazia Ziekenhuis
 • Stadion de Kuip
 • CBBC UK
 Awards Calumet Photo of the week, 17 april 2008 Calumet Photo of the week, 2 april 2009 Calumet Photo of the week, november 2011 Calumet Photo of the week, 14 maart 2013 Calumet Photo of the week, 12 september 2013 Calumet Photo of the week, 19 maart 2015 Calumet Photo of the week, 31 mei 2018 Calumet Photo of the week Augustus 2020 5e plaats Flickr Top5, FotoVideo.nu 17 juni 2012 Weekwinnaar Flickr Top5, FotoVideo.nu 12 augustus 2012 2e plaats Flickr Top5, FotoVideo.nu 30 september 2012 5e plaats Flickr Top5, FotoVideo.nu 7 oktober 2012 5e plaats Flickr Top5, FotoVideo.nu 14 oktober 2012 3e plaats Flickr Top 5, FotoVideo.nu 23 december 2012 1e plaats Flickr Top5, FotoVideo.nu 21 april 2013 4e plaats Flickr Top5, FotoVideo.nu 5 mei 2013 4e plaats Flickr Top5, FotoVideo.nu 3 november 2013 5e plaats Flickr Top5, FotoVideo.nu 29 december 2013 1e prijs FotoVideo.nu Facebook fotowedstrijd smartphonefotografie augustus 2013 De Havenloods Foto van de week, 11 juli 2018

Voor overige foto’s, diverse reportages en achtergronden, kijk ook eens op mijn Blog

 

"Achter de lens van":

Pieter van Roijen Fotografie

 

Fotografie is niet alleen kijken, maar vooral ook "zien"

 

 

Een foto die ik gemaakt heb van de Kuip hangt nu ook ín de Kuip.
Er hangen er zelfs twee naast elkaar.
  Je kunt ze vinden in de voormalige Stadionzaal aan de Olympiazijde die nu
"De Vereeniging" heet.Het origineel is een panoramafoto die bestaat uit
6 verschillende opnames.

 

Wil je er ook een aan je muur ? Bestel hem hier in zwart wit.


Of hier voor in kleur.

 

Foto de Kuip.
Foto molen de Zandweg
 Een foto van molen de Zandweg, Rotterdam-Zuid is gebruikt in een tv-programma van de BBC als voorbeeld van een echte windmolen. Het programma heet Nina and the Neurons (Get building) en is een programma van BBC cbeebies en is speciaal voor kinderen van 4 tot 6 jaar en gaat over wetenschap. Mijn foto is gebruikt in serie van 2015 aflevering 6 “windmills”
Foto in het Ikazia Ziekenhuis.

Een door mij gemaakte foto van de SS Rotterdam en een watertaxi hangt sinds december 2015

op bijna 3 meter breedte in de wachtkamer van de afdeling urologie van het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam.  De foto is geprint op fotobehang en past mooi boven de stoelen van de wachtkamer en sluit goed aan bij het raam aan de rechterzijde.

 

Wil je deze foto ook aan je muur? Klik hier.

 

Foto van Nelle fabriek Ook particulieren waarderen mijn foto’s. Deze foto van de Van Nelle Fabriek is op speciaal verzoek 
van een klant op behang geprint.
© Pieter van Roijen Fotografie 2008 - 2022
Powered with love for photography and lots of coffee .